TÜHİD İtibar Yönetimi ve Dijital / Sosyal Medya etkinliği düzenledi!

13 Aralık 2012 , Perşembe

TÜHİD İtibar Yönetimi ve Dijital / Sosyal Medya etkinliği düzenledi! Salim Kadıbeşegil; “Sosyal medya yönetimi halkla ilişkiler profesyonelleri tarafından yönetilmelidir”
 
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından Project House’un desteğiyle düzenlenen “İtibar Yönetimi ve Dijital / Sosyal Medya” etkinliği 12 Aralık 2012 tarihinde TTNET Konferans salonunda gerçekleşti.
 
TÜHİD Başkanı Fügen Toksü'nün açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Salim Kadıbeşegil, Serhat Akkılıç, Esra Günel, Gonca Karakaş, Yrd. Doç. Erkan Saka, Özgür Ünlü itibar yönetimi ve dijital/sosyal medyayı anlattı.
 
Yükselen değer dijital/sosyal medya ve itibar kavramlarının öneminin konuşulduğu konferansta konuşmacılar, itibar ve sosyal medyaya bakış açılarını katılımcılarla paylaştı.
 
TÜHİD Başkanı Fügen Toksü, bireysel ve kurumsal değerlerin, otokontrolün dijital medyada çok önemli olduğunu ve bireysel bakış açılarımızı yönetebilmemiz gerektiğini söyledi.
 
Kurum İtibarı Danışmanı Salim Kadıbeşegil; “Sosyal medya insanlığın para kazanmak uğruna kaybettiği bir değer mi olacak, ona bakmak gerekiyor.” dedi. Sosyal medyada önce iletişimin kaynağına baktığını söyleyen Kadıbeşegil, sosyal medya yönetiminin halkla ilişkiler profesyonelleri tarafından yönetilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Project House Yönetici Ortağı Serhat Akkılıç; kurumsal itibar ile çalışanın itibarının eşitlenmesi gerektiğini söyledi. Şeffaflık, hız ve samimiyetin sosyal medyada önemli olduğuna değinen Akkılıç, sosyal sorumluluk projelerinin sosyal girişimciliğe kayması gerektiğini belirtti. Dijital ortamda çıkabilecek olası krizlere karşı önceden tedbir almak gerektiğini de sözlerine ekleyen Akkılıç; “Önce insanları keşfedin sonrasında da dijital paydaşların kim olduğuna bakın” dedi.
 
Project House Social Ekip Lideri Esra Günel; “İçeriğin kral olduğu bir dönemdeyiz. Her markanın stratejik bir planı olması gerekiyor.” dedi. Günel, markanın sürekli takip edilmesi ve sosyal medyada markaya gelen yorumların sansürlenmemesi gerektiğini vurguladı. Marka sahiplerinin dijital ortamlarda itibar yönetimlerini yapmaları gerektiği aksi halde kontrol edilemez bir noktaya geleceğini de belirtti.  
 
Effect Halkla İlişkiler Ajans Başkanı Gonca Karakaş; itibarın çok yönlü olduğu ve kazanmanın çok zor olduğunu belirterek, itibar yönetiminin iletişimcilerin işi olduğunu vurguladı. Ayrıca Karakaş, kendi modeline göre sosyal medya ajansları ve halkla ilişkiler ajanslarının birleşmesi gerektiğini de söyledi.
 
Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka; sosyallik ve bireyselliğin sosyal medyada aynı anda geliştiğini ve kişilerin sosyal medyadaki profillerini düzgün konumlandırmaları gerektiğini belirtti.  
 
Akbank Dijital İletişim Müdürü Özgür Ünlü; dijitalin insanların hayatına girmesiyle sosyal çemberin genişlediğini belirtti. Kurum çalışanlarının dijitali bilmeleri gerektiğini söyleyen Ünlü, marka elçisi yaratmak kavramının önemli olduğunu vurguladı.

Etiketler: TÜHİD İtibar Yönetimi

Fotoğraflar: